perjantai 8. elokuuta 2014

Kylä keskellä Suomea! =)

Käytiin viime viikonloppuna taas lapsuuteni kylässä jossa asuin..
Kylä on nykyään kesämökkiläisten asuinpaikkaa, vakituisia asujia on n.10 
Pikkutyttönä siellä asuessani, olin etuoikeutettu asumaan ihanan virtaavan veden vierellä; vaikken sitä varmasti silloin edes ymmärtänyt. Nyt kun jo ikä on saanut minua pikkusen "kypsyttää" =) ymmärrän puhtaan luonnon ja suloisen järven/kosken arvon.


Ehkä silloin pikkutyttönä mieleeni jäi siemen tästä kylästä, sillä muutamia kertoja jo olemme käyneet katselemassa vanhoja paikkoja. Tässä entisen kotitalon saunaa, ihanaa rantaa ja naapurin piha. Muistot valtasivat mieleni taas, tuohon pihalle naapurin isä oli tuonut näytille 4-5 haukea..siinä ne olivat vieri vieressä pituusjärjestyksessä.Tässä kylän raittia..=)
Keräilin kauniita kiviä tästä kylätieltä. Pienessä mielessäni oli ajatuksia jalokivistä, kulta aarteista ja muista sellaisista. 
Aarteita ne olivatkin, ne tallettettiin tarkasti sydämen sopukoihin ja vielä tänä päivänäkin tarkkailen kiviä missä sitten kuljenkin.
Mieheni sanoi erään ulkomaan reissun loppupuolella että matkalaukku painaa varmasti yli sallitun kun niin upeita kiviä taas olin löytänyt aarteikseni =)
Tänään ne ovat tallessa parvekkeella, kaapeissa, kaapin päällä ja lasipurkeissa. Yhdestäkään on raskisi luopua, niin kauniita ne ovat. Jokainen niistä loistaa omalla laillaan kauneuttaan. Ja mikä parasta, ne ovat ilmaisia muistoja =) melkein jokaisen kiven muistan mistä keräsin.
Nämä tässä ylempänä ovat vanhoja seurantaloja tai sen tapasia. Muistan miten oli jotkut seurat ja pikkuveljeni kastettiin jommassa kummassa näistä. Aika on haalistanut ne upean harmaiksi, ihanaa että ovat vielä pystyssä! 
Tässä vielä tätä ihanaa pikku koskea
Ja kai? peltopähkämö siinä kärpäs kaverinsa kanssa =)