keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Erämaa

Kun elämässä myllertävät myrskyt monesti silloin runot voivat puhjeta kukkaan, vaikkapa tälläiseen kuivaan kukkaan ;) 


Vuosia sitten omassa elämässä oli myrsky ja tämä runo on tulos siitä. 

Miten kuvaava sana onkaan erämaa; auringon polttava kuumuus kuivattaa kaiken tieltään tai/ja veden, sateen puutos saavat aikaan erämaan.

Erämaa!
Kuuma polttava aurinko...
Kaiken mihin se koskee ilman sateen virvoitusta - tulee kuivaksi erämaaksi

Kuin erämaa on sydämeni
Aurinko on polttanut kaiken
ja maisema joka levittäytyy silmieni eteen
On keltainen
Kuuma ja kuiva
Erämaa ...
Ei vettä ...
Vain aurinko ja kuuma kuivuus
Irja Suhonen

Kesä!

Oltiin kesän alussa Espanjan Torreviejassa 2 viikkoa
Ihana meri, aurinko ja loma siinä ne tärkeimmät siellä.. =)
Vuokrattiin asunto Zenian rannan lähistöltä ja melkein joka ilta käytiin kävelyllä meren rannalla. Tosi viileä tuuli oli, joten uiminen ei kauheesti innostanut mutta aurinko ja ihana meren kohina tuoksuineen teki hyvää.Nyt ollaan Suomessa saatu kokea Espanjan normaalia polttavan kuumaa kesää, kuuma on ollut ja monesti on kaivattu talvea lumineen =)
Kyllä ihminen on kummallinen, kesällä muistelee talven suloisen raikkaita, viilentäviä tuulia lumineen ja talvella kesän kuumia helteitä uimarantoineen. Totta toki sekin on että, liika on liikaa..kuumuutta kun ei tahdo päästä pakoon, yöt menee tuskaisessa pyörimisessä mutta silti..päätän nauttia upeista aurinkokeleistä..apuna kylmät suihkut, viileä vichy ja uimarannan suloisuus vesineen. Kohta syksyn viimat vievät viimeisetkin muistot lämpimistä öistä ja päivistä,  uimarannoista jää vain kalpea aavistus rinnansopukkaan...joten nautitaan koko rahan edestä ja ei itketä kuumuutta, viileää suihkua iholle ja taas matkaa jatketaan! ♡