tiistai 10. syyskuuta 2013

Puutarhan hoitoa =)

Ootkos nähnyt aikaisemmin näin suurta auringonkukkaa? =) minä en ollut..
Eilen pojan koiruksen kanssa aamulenkillä näin yhdellä pihalla tään upeen valtavan isokukkaisen, isolehtisen auringonkukan..ja pakkohan siitä oli ottaa kuva..=)
..ja tässä pojan koirusmurunen..=) kuva ei eilinen vaan aikasempi..oltiin lenkillä koiruksen kanssa ja kotiin tullessa olin avaamassa ovea ja samalla iso karvanen muru kerkes juoda janoonsa sadevettä..=) poitsu aatteli varmaan että "vau kerrankin tarpeeks vettä mulle"  =D


Tässä seuraavassa kuvassa meidän etupihaa..vielä kovasti kesken..mm. nurmikon siemeniä ehkä? hankinnassa. Edellispäivänä puuhailin pihalla noi kivet tohon lintujen ruokintapaikan eteen, laittelin multaa ja siirsin joitakin kukkia "oikeisiin" paikkoihinsa. Asumme ihan metsän reunalla, maa tosi kuivaa ja köyhää joten hommia saa tehdä jotta saa pihan kukoistamaan. Pelkistetty on ehkä enemmän mieleeni kuin oikein runsas kukkakeidas, tahdon että metsäisyys ei häviä kokonaan vaan että oltas luonnollisii enemmän...siksi toi ehkä? nurmikon siementen kohdalla, vähän mietityttää oisko joku muu vaihtoehto parempi?
Hanhikit olivat tossa aidan vierellä ennestään, keltasia..(joista en tykkää, vaaleenpunanen ois mieluisempi..=).. leikkasin ne viime syksynä ihan alas, meinasin ottaa ne maasta kokonaan, mutta saivat jäädä siihen vielä. Pihalla kasvaa myös joitakin vasemmalla näkyviä liljoja sun muita mutta, ongelmana oli kesän aikana se että niihin tuli jotain ötökkää? Lannottaa tarvii ja toivoa että ötökkäongelmaan löytyy syy ja myrkky =)
Pihalla on myös pari karviaismarja pensasta ennestään, sekä mustaviinimarja pensaita laitettiin viime syksynä kaksi, kuiva kesä ja vähäinen kastelu..( mistähän johtui =D ) saivat noi keltaset lehdet aikaan. 


..tehtäskö palmikkopullaa?! ..tässä ois pikkasen mallia..=)..ja pikkasen metsäsieni soppaakin?.. =)


Eli ei muuta kuin metsään sienestämään..=) mutta ehkä jotain muuta kuin noita yllä olevii sienii..=)

2 kommenttia:

  1. Tuo auringonkukka näyttää kyllä kuvassa todella isolta! Kuinka suuri tuo kukan keskiosa mahtoi olla?

    VastaaPoista
  2. Totta jätti iso on..ennen en oo noin isoa nähnyt..oiskohan jotain 40cm? ehkä lähellä sitä..

    VastaaPoista